Despre noi

aropa_logo

AROPA este o organizatie fara scop lucrativ si functioneaza conform art. 37 din Constitutia Romaniei, Ordonantei Guvernului nr.26/2000, Hotaririi Guvernului nr.503/1991 a Decretului-lege nr.31/1954, ca persoana juridica, constituita pe criteriul ramurilor de activitate, cu caracter apolitic, care reuneste prin libera adeziune persoane juridice. Sediul asociatiei este in Strada Stirbei Voda 2-4, Bucuresti, Sector 1. Asociatia are ca scop crearea si asigurarea unui cadru organizatoric pentru conlucrarea membrilor sai in domeniile de activitate specifice aviatiei civile precum si sustinerea intereselor membrilor sai in relatia cu autoritatile publice centrale si locale ale statului precum si in raport cu orice alte entitati juridice. Astfel, obiectivele asociatiei sunt:

  • a. Coordonarea actiunilor in vederea realizarii activitatii de ansamblu a operatorilor privati autorizati din domeniul aviatiei civile;
  • b. Promovarea solidaritatii patronale si eticii in relatiile dintre membrii asociati;
  • c. Participarea coerenta si colectiva la dezvoltarea aviatiei civile;
  • d. Acordarea de sprijin in elaborarea si aplicarea strategiei proprii sau de grup;
  • e. Coordonarea actiunilor in raporturile cu organele administratiei de stat;
  • f. Alte activitati specifice domeniului aviatiei civile;

Membru asociat poate fi orice societate comerciala care isi desfasoara activitatea in domeniul aviatiei civile si care adera la scopul asociatiei si se obliga sa respecte prevederile statutare. Membrul asociat nu are drept de vot. Membrul asociat poate deveni membru dupa obtinerea unei autorizari din partea A.A.C.R. pentru activitatea care o desfasoara in domeniul aviatiei civile.

Comments are closed